Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/4, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας  για Ταξική Πρωτομαγιά, σύσκεψη με θέμα την διοργάνωση του ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στη σύσκεψη  διαπιστώθηκε ότι η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει ξεδιάντροπα στο κλείσιμο της περίφημης 2ης αξιολόγησης με νέα σφαγιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη να εκφραστεί η ταξική αγωνιστική τάση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δρα από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και της συνολικής της χειραφέτησης. Οι αναγκαίοι ταξικοί αγώνες και ο κόσμος της δουλειάς που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων για να αναταχθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, έχουν απέναντι τους τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που στην πράξη αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις όλου του πολιτικού συστήματος να περάσουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.
Η σύσκεψη αποφάσισε ότι θα οργανώσει την ταξική πρωτομαγιά με συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Καμάρα και με διαδήλωση προς το μνημείο του Καπνεργάτη. Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθούν ανακοίνωση – κάλεσμα και αφίσα για την 1η Μάη.
Η διοργάνωση της ταξικής πρωτομαγιάς είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα του αγώνα που θέλει να παλέψει με μαχητικότητα για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς, για να ανατραπούν οι βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας. Με συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις και ταξική ενότητα, με συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων, με αιτήματα και δράση που εμπνέουν τους εργαζόμενους και σπάνε το κλίμα των «κινήσεων διαμαρτυρίας» και τις άσφαιρες ντουφεκιές.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε ταξικό σωματείο και αγωνιστή να συμμετέχει, να συμβάλει και συνδιοργανώσει στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη στην Καμάρα.
Ζήτω η εργατική 1η Μάη
Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι.
Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, 10πμ ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου